Verantwoordelijke partner

Promotionele items, zoals elk product dat uw merk draagt, vertegenwoordigen het geweten van uw merk. De sociale en ecologische impact kennen van elk product dat in de markt gezet wordt, is van cruciaal belang voor uw merkimago. De MVO (maatschappellijk verantwoord ondernemen) aanpak van uw leverancier is vandaag dan ook meer dan ooit een prioriteit.  

Bij 808 Solutions zit u ook op dat vlak goed. We zijn al sinds het prille begin actief in China en sterk begaan met de ecologische impact van onze activiteiten. Net zoals met het sociaal welzijn van de mensen die direct of indirect aan uw producten werken.  

Onze productie gebeurt direct onder onze controle, en maakt het mogelijk correcte MVO analyses uit te voeren van alle producten die we ontwikkelen en aanbieden. We staan immers dag na dag op de fabrieksvloer. MVO is voor ons een dagelijkse bekommernis.

We limiteren ons tot een aantal Chinese provincies waar we sterk vertegenwoordigd zijn en onze mensen thuis zijn. We werken principieel ook niet met producten uit landen als Bangladesh, Sri Lanka en sommige andere zuidoostaziatische landen, gezien de veel slechtere sociale en ecologische omstandigheden waarin daar vaak gewerkt wordt.

MVO is geen eenmalige audit. Onze volledige process flow, van grondstoffen & sourcing over productie & logistiek wordt constant gescreend om te voldoen aan MVO eisen. We spiegelen ons hiervoor aan de strengste normen van SEDEX en onderschrijven de beginselen van UN Global Compact (meer weten).

Al onze goederen zijn steeds RoHS of REACH approved. We verzorgen, afhankelijk van het item en de toepassing ervan, ook de nodige EU certificatie. Hiervoor werken we samen met SGS, een wereldwijde, toonaangevende inspectie en analyse dienst.  

Meer weten over SEDEX ?